A gyerekek negyede alacsonyabb volt télen, mint nyáron

Share

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

A gyerekek negyede alacsonyabb volt télen, mint nyáron

Ügyeljen arra, hogy egészséges, tápláló étrendet fogyasszon, sok friss zöldséggel és gyümölccsel.

Az általános egészség és jólét érdekében elegendő lehet egy multivitamin és multiminerális formula. Szüksége van azonban további egyszeri kiegészítőkre (pl. vasra vagy B12-vitaminra, ha dokumentált vas- vagy B12-vitamin-hiány okozta vérszegénységben szenved), mivel a multivitaminok és a multiásványi készítmények általában kis mennyiségben tartalmazzák az egyes tápanyagokat.

Az amerikai felnőttek többsége (75%) vitamin-kiegészítőt szed, de szükséges ez a gyermekek és serdülők számára? Az ősz közeledtével és az időjárás lehűlésével előfordulhat, hogy családja keveset kap napfényt, ami megnehezíti a megfelelő D-vitamin bevitelét. Azok a szülők, akiknek a családjában csonttörést tapasztaltak, értékelni tudják a D-vitamin és a kalcium fontosságát a csontjavításban.

A legfontosabb elvitelek:

 • Mind a kalcium, mind a D-vitamin olyan tápanyagok, amelyek gyakran hiányoznak az átlagos étrendből.
 • A D-vitamin fontos szerepet játszik a csontanyagcserében és a kalcium szabályozásában, különösen a gyermekek számára.
 • Az alacsony energiaigényű törésekben szenvedő gyermekeknél gyakran nincs elegendő D-vitamin és kalcium.
 • Sok serdülő, különösen a lányok kalciumbevitele alacsony. Növelhető tejjel, kemény sajtokkal, joghurttal, kefirrel, diófélékkel, chia maggal és egyéb nem tejtermékekkel.
 • Általában az iskoláskorú gyermekeknek napi 600 NE D-vitaminra és 1000-1300 mg kalciumra van szükségük.
 • A D-vitamin javasolt mennyisége a legtöbb táplálékkiegészítőben megtalálható (600 NE naponta gyermekeknek, 1000-2000 NE felnőtteknek).

Sok szülő elkötelezett amellett, hogy az egészséges táplálkozás révén elegendő létfontosságú tápanyaghoz jusson gyermekeihez, de lehet, hogy mások válogatósak, és azon tűnődnek, vajon van-e értelme egy étrend-kiegészítőnek a hiányok pótlására. Nehéz megállapítani, hogy mely vitaminok hiányoznak, és a szülőknek vigyázniuk kell, hogy elkerüljék a véletlen túladagolást. Csonttörést szenvedett kisgyermekek szülei azon is csodálkozhatnak, hogy gyermekük elegendő kalciumot kap-e, különösen a laktóz intoleranciában szenvedő gyermekeknél. Van értelme egész évben D-vitaminnal pótolni? És hogyan tudják a szülők megbecsülni az átlagos napi kalciumbevitelt?

Kiderült, hogy a csonttörések rendkívül gyakoriak, különösen a felső végtagokban, és egy tanulmány kimutatta, hogy az ADHD-s gyermekeknél kétszer nagyobb a csonttörés kockázata.

Az étrend és az aktivitás javítására irányuló erőfeszítések valódi hatással vannak a csontok szilárdságára, ahogy a gyermekek nőnek. Egy töréseken átesett gyerekekkel végzett vizsgálatban az alacsony energiájú törést szenvedő gyermekek kétharmadánál D-vitamin-hiányos, felüknél pedig kalciumhiányos volt. Az önkritikusságra való hajlamomat egy produktívabb útra (kutatásra) terelve, célul tűztem ki a gyerekek körében tapasztalható leggyakoribb táplálkozási elégtelenségek értékelésére, és azon módok azonosítására, amelyekkel fontos tápanyagokat építhetek be egy elfoglalt fogd és menj ütemtervbe.

A kalcium, a napfény és az erős csontok közötti kapcsolat

Az egyik legkorábbi hormon, amelyet minden napfénynek kitett életforma termel, a D-vitamin fontos szerepet játszik a csontanyagcserében és más sejtfunkciókban. A napsugárzás és az angolkór (lágy és gyenge csontok) közötti összefüggést 1889-ben észlelték – az iparosodott országokban a gyerekek nagyobb kockázatnak voltak kitéve, mint a kevésbé fejlett országokban. A megoldás? Napozás. Ennek az az oka, hogy a D-vitamin fontos a kalcium szabályozásában, és a bőrnek kell szintetizálnia egy kémiai reakcióval, amelyet a nap ultraibolya fényének (UVB-sugarak) való kitettség vált ki, és akkor a legjobb, ha a nap magasan van az égen.

De hányan rohangálunk úgy, hogy a hátunk, a karunk és a lábunk ki van téve a teljes napfénynek napi 15 percre dél körül? Nem valószínű, hogy télen, és még nyáron is jellemzően csak a strandon vagy a medencénél. Amikor a nap alacsonyan mozog az égen, például télen az északi szélességi körökön (35° É és D felett és alatt), nem jut át ​​elegendő UVB a légkörön ahhoz, hogy D3-vitamint termeljen a bőrben. A sötétebb bőr 50-szeresére csökkentheti az UVB-sugarak behatolását, az akár 8-as fényvédő faktorú (SPF) fényvédők pedig szinte kiküszöbölhetik az UVB behatolást. Más szóval, nem feltétlenül az Ön hibája, hogy túl kevés napfényt kap. Az évnek vannak olyan időszakai, és vannak olyan helyek a bolygón, amikor ezt egyszerűen nehéz megtenni. (Itt találhatja meg a szélességi fokát .)

D-vitamin, kalcium és csontok egészsége

A csont olyan sejtmátrix, amely nem statikus – élete során rendszeres átalakuláson megy keresztül, lehetővé téve a csontok növekedését, és a szervezet számára a szükséges kalcium beszerzését a csontváz raktáraiból. A D-vitamin kapcsolatban áll a csontok egészségével, mert fontos szerepet játszik a kalcium szabályozásában, de szerepet játszik az immunrendszeren belüli sejtjelátvitelben is .

A kalcium nemcsak a csontok növekedéséhez, hanem a sejtfunkciókhoz is fontos, például az izomösszehúzódáshoz.

Ezek a megfigyelések, amelyek összekapcsolják a napfényt a csontok egészségével, végül D-vitaminnal és kalciummal dúsított ételekhez vezettek, mint például a tej, a kenyér, a virsli (és még a sör is).

Szüksége van a gyermekemnek D-vitamin-pótlásra?

A felnőttek D-vitamin-fogyasztása jelentősen megnövekedett a világjárvány óta, azonban a szülők nem tudnak arról, hogy sok gyermekből is hiányzik elegendő D-vitamin. Egy bostoni serdülők körében végzett tanulmány szerint minden negyedik D-vitamin-hiányos (≤15 ng/ml) , és csaknem fele alacsony volt (≤20 ng/ml). A gyerekek negyede alacsonyabb volt télen, mint nyáron.

Mennyi D-vitamint vegyen a gyermekem?

Az Institute of Medicine 600 NE D-vitamint biztosító étrend-kiegészítő szedését javasolja a 70 évnél fiatalabbak számára. A biztonságos felső határ napi 2000-4000 NE. A legtöbb vitamin-kiegészítő 2000 NE D-vitamint tartalmaz, de egy multivitamin 1000 NE-t tartalmazhat.

A toxicitás lehetséges, mivel a D-vitamin, valamint az A-, E- és K-vitamin zsírban oldódó vitaminok, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek szükséget meghaladó mennyiség nem ürül ki a vizelettel.

Mennyi kalciumra van szükség naponta?

Egy 9 és 18 év közötti gyermeknek naponta 1300 mg kalciumra van szüksége, ami körülbelül 4 magas (8 uncia) pohár tejet jelent. Azonban a legtöbb serdülő, különösen a lányok, nem kapnak elég kalciumot minden nap, és sok gyerek nem iszik annyi tejet, vagy tejallergiás. Egyéb, nem tejtermékekből származó kalciumforrások közé tartozik a lazac, a kemény sajtok, a szardínia, a mandula és a zöld leveles zöldségek.

Kreatív módszerek a kalcium beépítésére a hétköznapokban

A serdülők ritkán étkeznek naponta háromszor, de a legtöbben naponta kettőt vagy többet falatoznak. A nassolnivalók tudatossága jó esélyt ad az alapvető tápanyagok növelésére. Itt is hasznos lehet a D-vitamin pótlása.

Tejallergiában szenvedőknek a juhtej- vagy kecsketejtermékek, vagy kalciummal dúsított gyümölcslevek elfogadhatók. Például a juhtejből készült Manchego 300 mg kalciumot tartalmaz unciánként (a Manchego tipikus blokkja 8 uncia).

Az úton lévő gyermekek és tinédzserek számára a reggelizőszeletek, italok és porok is kiegyensúlyozott táplálkozást kínálnak, különösen, ha egy percet szánhat arra, hogy átvizsgálja a címkén az alacsonyabb cukor- és nátriumtartalmú lehetőségeket. Hetente többször 10-30 perc déli napozás elősegíti a D-vitamin szintézisének fokozását és a kalcium mozgósítását a csontok újjáépítéséhez.

A vörös zsálya a hagyományos kínai orvoslásban (TCM) évek óta használt gyógynövény. A legújabb tudományos tanulmányok alátámasztják a szív egészségére gyakorolt ​​jótékony hatását. Egyéb előnyök mellett szabályozhatja a vérnyomást és javíthatja a szívműködést. Olvassa el, hogy megtudja, hogyan lehet előnyös a vörös zsálya az Ön számára, és hogyan kell biztonságosan használni.

A legfontosabb elvitelek:

 • A vörös zsálya, a danshen néven ismert hagyományos kínai orvoslás potenciálisan javítja a szív egészségét.
 • A vöröszsálya kulcsfontosságú vegyületei, mint a tanshinon és a szalvianolsav B, védenek a szív- és érrendszeri betegségektől.
 • A vörös zsálya szabályozza a vérnyomást, megakadályozza az érelmeszesedést, csökkenti a rossz koleszterinszintet, csökkenti a véralvadást és javítja a szívműködést.
 • További előnyökkel járhat a rák, a pikkelysömör, az osteoarthritis, a máj védelme és egyebek esetében.
 • Kövesse az ajánlott adagokat, konzultáljon egészségügyi szolgáltatóval, és legyen tisztában a lehetséges mellékhatásokkal és gyógyszerkölcsönhatásokkal a vörös zsálya bevétele előtt.

Mi az a vörös zsálya?

A vörös zsálya, hivatalos nevén Salvia miltiorrhiza, Kínában és Japánban őshonos növény. A Salvia miltiorrhiza a Lamiaceae nevű mentanövénycsalád tagja. Kínában a vörös zsályát danshen néven ismerik; Japánban tanshennek hívják. A danshen név a vörös zsálya növény gyökerének vagy rizómájának színéből származik, amelyet szárítanak és gyógyászati ​​​​hatásai miatt használnak.

Míg a vöröszsályát évszázadok óta használják a TCM-ben, a tudományos kutatások csak a közelmúltban kezdtek felzárkózni, feltárva a vörös zsálya lehetséges egészségügyi előnyeit, például a szív egészségét javító képességét.

Tudomány a vörös zsálya mögött

A vörös zsálya több mint 200 különböző vegyületet tartalmazó növény, amelyek különböző hatással vannak a szervezetre, és különféle egészségügyi és gyógyászati ​​célokra használhatók. Ezen vegyületek közül a diterpenoid kinonok és a hidrofil fenolsavak a legfontosabbak. A vörös zsálya gyökerében a tudósok azt találták, hogy ez a két bioaktív vegyület az egészség, a jólét és a gyógyászati ​​tulajdonságok legfontosabb összetevője.

A diterpenoid kinonok és fenolsavak a vörös zsályában és más növényekben található bioaktív vegyületek, amelyekről úgy gondolják, hogy antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A vörös zsálya 49 diterpenoid kinont és 36 fenolosavat tartalmaz.

Úgy gondolják, hogy két diterpenoid kinon (tansinon és denshensu) és egy fenolsav (szalvianolsav b) az elsődleges vegyület, amely véd a szív- és érrendszeri betegségektől és javítja a szív- és érrendszeri egészséget. Laboratóriumi kísérletekben kimutatták, hogy ezek a hatóanyagok védelmet nyújtanak a szív- és érrendszeri betegségek ellen, mivel különböző szív- és érsejteket céloznak meg.

A vörös zsálya szív- és érrendszeri egészségügyi előnyei

A szív- és érrendszeri betegségek (CVD) olyan állapotok csoportja, amelyek a szívet és az ereket érintik. A CVD magában foglalja a szívbetegségeket, a stroke-ot, a magas vérnyomást, a perifériás érrendszeri betegségeket és a vérrögöket, hogy csak néhányat említsünk.

Az állatokon, például patkányokon, sertéseken és nyulakon végzett kiterjedt kutatás, valamint 39 klinikai vizsgálat 2431 résztvevője ígéretes eredményeket mutatott a szív- és érrendszeri betegségek vöröszsályával történő kezelésében. További információ – normadex-official.top .

Contents

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on pinterest